4850001331056

Probiotyk Narum Matsun w saszetkach

Nowy

Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie

38,90 zł

brutto

Kup i otrzymaj 3 punkty lojalnościowe. Punkty przyznawane są dla zarejestrowanych klientów. 3 punkty to kolejne zakupy tańsze o 0,60 zł.

Wydaj jeszcze 150,00 zł aby otrzymać darmową dostawę :)
Szybkie płatności online

Szybkie płatności online

Za zakupy w naszej Zielarni zapłacisz wygodnym i szybkim przelewem online bądź kartą płatniczą. Bez dodatkowych prowizjii.

Bezproblemowe zwroty aż do 30 dni!

Bezproblemowe zwroty do 30dni

Nasza Zielarnia oferuje aż 30 dni na zwrot od momentu otrzymania przesyłki i to bez podawania przyczyny!

Probiotyk Narum Matsun w saszetkach

Stworzony do przygotowania probiotycznego tradycyjnego jogurtu ormiańskiego.

Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra produktu mlecznego z 1 litra mleka.

Właściwości:
Fermentowany produkt mleczny " Narine Matsun" – jest to mleko sfermentowane przez kilka gatunków bakterii kwasu mlekowego i paciorkowce ciepłolubnych (Lactobacillus .bulgaricus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus.casei, Lactobacillus delbrueckii, Streptococcus thermophilus, Streptococcus lactis). W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do zmian (podziału na mniejsze łańcuchy), białka z mleka, tak więc produkt jest absorbowany przez organizm lepiej niż mleko. Jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw naleśniki, ciasto na pierogi, sosy, zupy, desery, napoje, pieczywo.

Sposób przygotowania :
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 5-6 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtownicy i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
lub:
4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 6-7 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Oceń i opisz produkt

Probiotyk Narum Matsun w saszetkach

Probiotyk Narum Matsun w saszetkach

* Pola wymagane

Skorzystaj z darmowej dostawy i kupuj w sklepie internetowym nie płacąc za wysyłkę!  Wystarczy że uzbierasz w swoim koszyku produkty o wartości przekraczającej 150zł! a my Twoje zamówienie wyślemy zupełnie za darmo :) Nie przegap takiej okazji, w naszej ofercie znajdziesz wiele ciekawych produktów medycznych. 

SPOSÓB DOSTAWYSPOSÓB PŁATNOŚCIKOSZT DOSTAWYZAKUPY od 150 zł
Paczkomat InPostkarta płatnicza, ePrzelew

11,99 zł

GRATIS

Kurier Inpostkarta, ePrzelew, przy odbiorze

14,99 zł + 3zł pobranie

GRATIS

Kurier DPDkarta, ePrzelew, przy odbiorze

17,00 zł + 3zł pobranie

GRATIS

Wykorzystujemy ciasteczka (tzw. Cookies) w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz wyłączyć tą funkcje w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia. Czytaj więcej >