4850001331056
Nowy
Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Za zakupy w naszej Zielarni zapłacisz wygodnym i szybkim przelewem online bądź kartą płatniczą. Bez dodatkowych prowizjii.
Nasza Zielarnia oferuje aż 30 dni na zwrot od momentu otrzymania przesyłki i to bez podawania przyczyny!
Stworzony do przygotowania probiotycznego tradycyjnego jogurtu ormiańskiego.
Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra produktu mlecznego z 1 litra mleka.
Właściwości:
Fermentowany produkt mleczny " Narine Matsun" – jest to mleko sfermentowane przez kilka gatunków bakterii kwasu mlekowego i paciorkowce ciepłolubnych (Lactobacillus .bulgaricus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus.casei, Lactobacillus delbrueckii, Streptococcus thermophilus, Streptococcus lactis). W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do zmian (podziału na mniejsze łańcuchy), białka z mleka, tak więc produkt jest absorbowany przez organizm lepiej niż mleko. Jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw naleśniki, ciasto na pierogi, sosy, zupy, desery, napoje, pieczywo.
Sposób przygotowania :
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 5-6 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtownicy i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
lub:
4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 6-7 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
Skorzystaj z darmowej dostawy i kupuj w sklepie internetowym nie płacąc za wysyłkę! Wystarczy że uzbierasz w swoim koszyku produkty o wartości przekraczającej 150zł! a my Twoje zamówienie wyślemy zupełnie za darmo :) Nie przegap takiej okazji, w naszej ofercie znajdziesz wiele ciekawych produktów medycznych.
SPOSÓB DOSTAWY | SPOSÓB PŁATNOŚCI | KOSZT DOSTAWY | ZAKUPY od 99 zł |
---|---|---|---|
Paczkomat InPost | karta płatnicza, ePrzelew | 11,99 zł | GRATIS |
Kurier Inpost | karta, ePrzelew, przy odbiorze | 14,99 zł | GRATIS |
Kurier Inpost pobranie | karta, ePrzelew, przy odbiorze | 17,99 zł | GRATIS |
SPOSÓB DOSTAWY | SPOSÓB PŁATNOŚCI | KOSZT DOSTAWY | ZAKUPY od 99 zł |
---|---|---|---|
Kurier DPD | karta płatnicza, ePrzelew | 16,99 zł | GRATIS |
Kurier DPD pobranie | karta, ePrzelew, przy odbiorze | 19,99 zł | GRATIS |
SPOSÓB DOSTAWY | SPOSÓB PŁATNOŚCI | KOSZT DOSTAWY | ZAKUPY od 99 zł |
---|---|---|---|
Pocztex odbiór w punkcie | karta płatnicza, ePrzelew | 9,29 zł | GRATIS |
Pocztex Kurier | karta, ePrzelew, przy odbiorze | 10,98 zł | GRATIS |
Pocztex Kurier pobranie | karta, ePrzelew, przy odbiorze | 13,79 zł | GRATIS |